ClaassenGestalt

Dick Claassen
Verschurestraat 1-F
1222 CL Hilversum

Meer informatie of aanmelden?

Bel 06 267 521 08


dick

Groepstherapie

Groepstherapie is iets voor jou als:
- je het lastig vindt om je grenzen aan te geven.
- je zichtbaarder wilt zijn bij familie, collega’s en vrienden.
- je erg onzeker bent in groepen zoals recepties, vergaderingen of een verjaardagfeestje.
- je merkt dat je vaak aanpast aan anderen en niet opkomt voor wat jij wilt.
- je toe bent aan verandering, meer persoonlijke ontwikkeling en groei.

Groepstherapie is een krachtige therapievorm. Feedback en ondersteuning, erkenning en herkenning, jezelf kunnen zijn en er toch bijhoren geven je de moed om te kunnen veranderen. Het gaat in een gestaltgroep over samenwerken, elkaar tegenkomen en stimuleren. Je maakt het boeiende groepsproces mee: dat is soms pijnlijk en confronterend maar ook humoristisch en bevrijdend. In de groep kom je waarschijnlijk dezelfde dingen tegen als thuis of op je werk. Nu heb je de gelegenheid om er iets mee te doen. Je kunt erachter komen wat jij kan doen om meer grip op je eigen leven te krijgen. Je zult merken dat de bijeenkomsten van groepstherapie je de kracht en de creativiteit bieden om te leren wat jij kunt doen om je prettiger en gemakkelijker te voelen, thuis op het werk of bij familie.

Hoe
In de groep zijn we vooral concreet bezig: samen onderzoeken we waar je precies tegenaan loopt. Het mooie aan gestalttherapie is dat contact maken centraal staat: met elkaar en met twee therapeuten. In de therapie onderzoeken we de verstoringen en belemmeringen: hoe ervaar je je problemen, wat betekenen ze in je leven, hoe ga je ermee om. Wat wil je en kun je veranderen en waar is het begin? Je ontdekt welke patronen en rollen je hebt aangenomen om je staande te houden. Vroeger waren ze nuttig – het beste wat je kon doen – maar nu kunnen ze in de weg zitten om te doen wat het beste bij je past.

Waar
Samen met mijn collega Sheila Hulsthoff geef ik groepstherapie in Amsterdam. Dit is een doorgaande groep voor mannen en vrouwen. Je kunt op elk moment instromen en uitstromen.

Kosten
Groepstherapie sessies zijn wekelijks behalve tijdens de schoolvakanties. De sessies van twee uur kosten € 40,- per avond per deelnemer.

Kennismakingsgesprek
Wil je eerst onderzoeken of groepstherapie bij je past? Maak gerust een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek!